Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

Η κανέλα προλαμβάνει τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Αποτελέσματα έρευνας κατέδειξαν ότι το δημοφιλές μπαχαρικό είναι δυνατόν να προλαμβάνει τον καρκίνο του παχέος εντέρου!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κανέλα έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση, ενώ βοηθά στη δυσπεψία, στην υπέρταση, στην βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ, στους πονοκεφάλους, στις κράμπες, στους πόνους της περιόδου και του στομάχου. Η θαυματουργή της δράση, όμως, δεν περιορίζεται σε αυτά, καθώς όπως αποδεικνύεται συνδέεται άμεσα και με την πρόληψη κατά του καρκίνου!
Όπως διαβάζουμε στο onmed.gr, παρότι είναι το τρίτο σε κατανάλωση μπαχαρικό στον κόσμο, δεν έχουν γίνει επαρκείς μελέτες σε σχέση με τα πιθανά οφέλη της και τις πιθανότητες εκμετάλλευσής της ως φάρμακο για τους ανθρώπους στα διάφορα μέρη της υφηλίου. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα μίας νέας έρευνας Aμερικανών επιστημόνων, η κανέλα περιέχει ένα συστατικό που μπορεί να προλάβει τον καρκίνο!
Η σχετική έρευνα έγινε στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα από το Τμήμα Φαρμακολογίας και Τοξικολογίας και το Κέντρο για την έρευνα κατά του καρκίνου του ίδιου Πανεπιστημίου και βρέθηκε ότι ένα συστατικό της κανέλας μπορεί να προλαμβάνει τον καρκίνο του παχέος εντέρου.
Η έρευνα βρήκε ότι το να προσθέτουμε κινναμαλδεϋδη, το συστατικό που δίνει στην κανέλα τη χαρακτηριστική μυρωδιά και τη γεύση της, στη δίαιτα των ποντικιών – πειραματόζωων τα προστατεύει από την ανάπτυξη του καρκίνου του παχέος εντέρου.
Οι επιστήμονες θέλουν να διερευνήσουν επίσης, τις πιθανές ευεργετικές ιδιότητες της κανέλας στον διαβήτη ή σε άλλες ασθένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης:

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή αποσπασματική, θα πρέπει να γίνεται μόνο με αναφορά πηγής στο site μας και η οποία θα είναι ενεργός σύνδεσμος στην σελίδα του άρθρου.