Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΙΏΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ, ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ ΝΟΣΉΜΑΤΑ.


U.S. National Library of Medicine 





Σε έρευνα που έγινε, με στόχο να προσδιοριστεί αν η ΚΑΝΕΛΑ βελτιώνει την γλυκόζη του αίματος, των τριγλυκεριδίων, της ολικής χοληστερόλης, της HDL-χοληστερόλης και τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης, σε άτομα με διαβήτη τύπου 2, παρατηρήθηκαν τα εξής:

Συνολικά 60 άτομα με διαβήτη τύπου 2, 30 άνδρες και 30 γυναίκες, ηλικίας από 52 έως 6 χρόνων, χωρίστηκαν τυχαία σε έξι ομάδες. Οι ομάδες 1, 2, και 3, κατανάλωσαν 1, 3, ή 6 γρ κανέλας ημερησίως, αντίστοιχα, και στις ομάδες 4, 5, και 6 δόθηκαν κάψουλες placebo αντίστοιχες στον αριθμό με τις κάψουλες κανέλας που κατανάλωσαν οι ομάδες 1, 2 και 3. Η κανέλα καταναλώνεται για 40 ημέρες ακολουθούμενη από μια 20-ήμερη έκπλυση.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
Μετά από 40 ημέρες και τα τρία επίπεδα της κανέλας μείωσαν:
Την μέση γλυκόζη ορού νηστείας (18-29%)
Το επίπεδο των τριγλυκεριδίων (23-30%)
Της LDL χοληστερόλης (7-27%), και
Της ολικής χοληστερόλης (12-26%).
Δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στις ομάδες εικονικού φαρμάκου. Οι αλλαγές στη χοληστερόλη HDL δεν ήταν σημαντικές.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δείχνουν, ότι η πρόσληψη των 1, 3, ή 6 γρ. της κανέλας ημερησίως, μειώνει τα επίπεδα της γλυκόζης ορού, των τριγλυκεριδίων, της LDL χοληστερόλης και της ολικής χοληστερόλης, σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.
Αποδεικνύουν δε, ότι αν οι άνθρωποι αυτοί συμπεριλάβουν τη κανέλα στη διατροφή τους. θα μειώσουν τους παράγοντες κινδύνου, που σχετίζονται με τον διαβήτη και τις καρδιαγγειακές παθήσεις!!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης: