Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Σκέψεις ...Φθινοπωρινές!


Η νέα εποχή που πρόβαλε εύχομαι να φέρει σε όλους χαρά, όρεξη για δουλειά, αισιοδοξία, ελπίδα για ένα νέο, καλύτερο αύριο, μα πάνω από όλα υγεία!! Γιατί η υγεία είναι το πολυτιμότερο από όλα τα υπάρχοντά μας! Γι αυτό και πρέπει να την διαφυλάξουμε πάση θυσία, έστω κι αν σχεδόν τίποτε γύρω μας δεν μας εμπνέει να το κάνουμε!

 


Δεν πρέπει όμως να αφήνουμε τις δύσκολες συγκυρίες να μας καταβάλουν ψυχικά... Μην ξεχνάμε ότι όλες οι ασθένειες έχουν ψυχικό υπόβαθρο!! Όλοι μας, όταν δεν έχουμε ψυχική διάθεση, δεν τρώμε σωστά, κοιμόμαστε άτσαλα, δεν περπατάμε, κάτι που τόσο έχουμε ανάγκη! Δηλαδή παραμελούμε και κακοποιούμε και το σώμα μας με όλους τους τρόπους...

Ας φροντίσουμε να διατηρήσουμε  την αισιοδοξία μας, να σκεφτόμαστε θετικά, να ελπίζουμε, ...να ονειρευόμαστε!! Είναι πράγματα που δεν κοστίζουν! Που κανένας δεν μπορεί να μας τα πάρει!! Αλλά ούτε και να μας τα δώσει κανείς άλλος μπορεί.  Εμείς, μόνοι μας, πρέπει να τα βρούμε βαθιά μέσα μας και να τα ξαναβάλουμε στην ζωή μας.... Εξ άλλου η ψυχική ισορροπία και γαλήνη είναι αυτή που θα μας κρατήσει υγιείς και στο σώμα!

Αισιοδοξία λοιπόν! Δεν πρόκειται να χαθούμε, όσο κι αν τηλεοράσεις και ραδιόφωνα κραυγάζουν το αντίθετο!! Μείνετε μακρυά από κάθε είδους πηγή πληροφοριών που σας πληγώνει.

Χαμόγελο! Χαμογελάστε στους αγαπημένους σας, στους γείτονες, στους συνεργάτες σας! Ένα χαμόγελο, λένε, έστω κι αν είναι μόνο από ευγένεια, έστω κι αν είναι μόνο μια γκριμάτσα, έχει την δύναμη να ενεργοποιήσει θετικά τον εγκέφαλο, στέλνοντάς του το μήνυμα: "Είμαι καλά"!

Σκεφθείτε θετικά! Τίποτε στην ζωή μας δεν γίνεται τυχαία. Ακόμη κι αυτή η οικονομική κρίση που βιώνουμε ίσως έχει φέρει και κάποια καλά στην ζωή μας! Μας έμαθε χρόνο με τον χρόνο να εκτιμούμε τα ουσιώδη, να επιζητούμε μόνο αυτά, που πραγματικά αξίζουν στην ζωή μας!

Ονειρευτείτε κι ελπίζετε! Ο άνθρωποι δεν πεθαίνουν όταν χάσουν τα υπάρχοντά τους, πεθαίνουν όταν χάσουν την ελπίδα τους... Τίποτε λοιπόν δεν έχει χαθεί, όταν έχουμε πίστη κι ελπίδα...
Ονειρευτείτε την ζωή που πραγματικά επιθυμείτε...
"Ό,τι σκέφτεσθε, αυτό προσελκύετε στην ζωή σας"! Αυτό λένε οι Ανατολίτικες θεωρίες. "Ζητάτε και θα λάβετε, ψάχνετε και θα βρείτε, χτυπάτε και η πόρτα θα σας ανοιχτεί"! Αυτά λέει το Ευαγγέλιο  
Δεν έχουμε λοιπόν και εμείς παρά να ...ζητήσουμε με θέρμη ....και να ελπίζουμε!!!  


Καλό Φθινόπωρο σε όλους !!



                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης: