Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Η ιστορία ενός ποτηριού με νερό

Θυμηθείτε να αφήνετε το ποτήρι κάτω!



Μια ψυχολόγος βημάτιζε πάνω - κάτω σε ένα χώρο, όπου δίδασκε διαχείριση του άγχους σε ένα ακροατήριο. Δείχνοντας τους ένα ποτήρι νερό, όλοι περίμεναν ότι θα έθετε την ερώτηση του "μισοάδειου ή μισογεμάτου ποτηριού".

Αντί γι' αυτό όμως, εκείνη με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό της ρώτησε: «Πόσο βαρύ είναι αυτό το ποτήρι με νερό;"  Οι απαντήσεις που φώναξαν από το ακροατήριο κυμάνθηκαν από 240 γρ. έως 600 γρ. 
Εκείνη απάντησε: «Το απόλυτο βάρος δεν έχει σημασία. Εξαρτάται από το πόσο χρόνο μπορώ να το κρατήσω. Αν το κρατήσω για ένα λεπτό, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Αν το κρατήσω για μια ώρα, θα έχω έναν πόνο στο χέρι μου. Αν το κρατήσω για μια μέρα, το χέρι μου θα αισθανθεί μούδιασμα και παράλυση. Σε κάθε περίπτωση, το βάρος του ποτηριού δεν αλλάζει, αλλά όσο περισσότερο χρόνο εγώ το κρατώ, τόσο βαρύτερο γίνεται". 

Και συνέχισε: "Τα άγχη και ανησυχίες της ζωής είναι σαν αυτό το ποτήρι με το νερό. Σκεφτείτε τα για μια στιγμή και δεν συμβαίνει τίποτα. Σκεφτείτε τα λίγο περισσότερο και αρχίζουν να σας βλάπτουν! Κι αν τα σκέπτεστε όλη την ημέρα, θα νιώσετε να παραλύετε, ανίκανοι να κάνετε οτιδήποτε" 

Είναι σημαντικό να θυμάστε να αφήνετε τα άγχη σας να πάνε ...στο καλό!. Ήδη από το απόγευμα, μπορείτε να αφήνετε όλα τα βάρη σας κάτω!! Μην τα κουβαλάτε άσκοπα όλο το βράδυ και όλη τη νύχτα..!!!


Θυμηθείτε να αφήνετε το ποτήρι κάτω!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης: