Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΑ ΥΠΕΡ-ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΣΤΟ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΣΑΣ

  
Σαλέπι - Σοκολάτα

Το αγνό φυσικό Σαλέπι,  συνδυασμένο με εκλεκτό κακάοτην "τροφή των Θεών" της Δύσης, το κάρδαμο "τον σπόρο του Παραδείσου", και την  πιπερόριζα, το "δώρο της Ανατολής", κάνουν το ρόφημα αυτό, σωστό  …Ελιξίριο Ζωής!!

Ειδικοί επιστήμονες στην έρευνα τροφίμων,  του Πανεπιστημίου Cornell της Νέας Υόρκης,  κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το κακάο περιέχει σχεδόν διπλάσια αντιοξειδωτικά (πολυφαινόλες και φλαβονοειδή) από το κόκκινο κρασί και μέχρι και τέσσερις φορές περισσότερα από αυτά που περιέχει το πράσινο τσάι!!

Σε δοκιμές που έκαναν επανειλειμένα, οι γιατροί του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι οι αντιοξειδωτικές ενώσεις καθώς και οι βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, C, E και τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχονται στο κακάο, βοηθούν:


  • Στην αποβολή των τοξινών και την μείωση του κινδύνου εμφάνισης κάποιων μορφών καρκίνου. 
  • Στην απαλλαγή από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν πρόωρη γήρανση.
  • Στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην καλή λειτουργία της καρδιάς και την προστασία από εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακές προσβολές. 

Σε όλα τα παραπάνω συμβάλει  και το κάρδαμο με την αντιοξειδωτική του δράση (η οποία οφείλεται στην βιταμίνη C που περιέχει). Επίσης καθαρίζει το αίμα, διευκολύνει την κυκλοφορία του και με την αγγειοδιασταλτική και την καρδιοτονωτική του δράση, βοηθάει στην μείωση του κινδύνου των καρδιαγγειακών νόσων.

Η πιπερόριζα φημίζεται  για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, καθώς και για τις  αντικαρκινικές και ανοσορρυθμιστικές. 

Το Σαλέπι είναι γνωστό, ότι τονώνει τον οργανισμό, ενισχύοντας όλα του τα συστήματα.

Απολαμβάνοντας λοιπόν ένα μυρωδάτο φλιτζάνι από "Το Σαλέπι από την Πόλη" -  Σοκολάτα,  προσφέρετε στον οργανισμό σας υγεία, τόνωση και νεανικότητα, με έναν γλυκό και εντελώς φυσικό τρόπο!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης:

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή αποσπασματική, θα πρέπει να γίνεται μόνο με αναφορά πηγής στο site μας και η οποία θα είναι ενεργός σύνδεσμος στην σελίδα του άρθρου. Άλλως το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.